co Bristol

hertling & andreassen



co Bristol

2013 - d.d

Standhaftighetsprisen


tildeles


Bristol Conditori & Familien Petersen


Prisen gis for å ha servert Midtbyens kafegjester gjennom fire generasjoner. Georginekaken, Albert, som du baker med din oldefars oppskrift, tatt med fra København via Russland hvor han var kokk under Tzartiden. Sånn som du holder oppskriftene hans levende, slik vil Bristol Conditori passe på byens historiske aura. Og våre minner. Nye vil komme til ved de samme stambordene, i de samme blå skinnstolene, med skuffkaken og den gode samtalen.

Takk!


Hertling & Andreassen

Trondheim 2013






Fra vår utdeling av Standhaftighetsprisen. Sosiolog og professor Aksel Tjora ved NTNU, innledet om kaféenes betydning, ut fra sin ferske bok ”Café Society”.


Bristol konditori, Trondheim. 5.desember 2013

"Maggie, hun vi bodde hos, hadde to hunder og en sliten bil. Det var hun som fortalte oss om kokosnøttene. Hun var opprinnelig fra Ungarn. Hadde tre rom hun leide ut. Hadde en bananplante i hagen, en stor eske med solkrem stående for alle gjestene. Huset var ikke så langt fra Hanauma bay og Sandy Beach, to steder Obama har sagt at han elsker. Vi dro dit en dag, det var varmt, det var trafikk, vi gikk langs highwayen for å komme oss i mellom stedene. Følte oss fanget der, det var ingen fotgjengerfelt. Smal vei langs klipper, havet som sprutet opp i fontener, lyse flekker av strand innimellom, mørk lava i størknete formasjoner. Så vakkert landskap å være redd i. Lovet meg selv å ikke utsette meg for noe sånt igjen".


Fra Marte Huke sitt 2. reisebrev.

Poststemplet i Eureka, februar 2014

Nettside:

Marte Huke